ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

DES DEL CARIB

El bloc de la Giselle Cedeño

Sobre turismes, desigualtat i alternatives

Graduada en Administració d'Empreses Turístiques i Hoteleres a la Universitat Autònoma de Santo Domingo (UASD), amb una especialitat en Sostenibilitat i Gestió de la Qualitat en Empreses Turístiques del CETT-UB. El bloc pretén mostrar la realitat dels pobles on s'han desenvolupat projectes turístics “tot inclòs” i donar veu a aquestes comunitats excloses, així com fer visibles les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector. També s’analitzen altres modalitats de turisme responsable que puguin ser aplicades en el marc turístic dominicà.

 • Creixement hoteler a la República Dominicana, un camí sense marxa enrere?

  En un moment on s'advoca per un replantejament de l'activitat turística per la necessitat de reduir la vulnerabilitat dels territoris que més s'han especialitzat en aquesta activitat, la República Dominicana es troba en ple auge de noves inversions i projectes hotelers.

  19-05-2022

 • Pedernales, nova destinació turística de República Dominicana, serà sostenible el seu desenvolupament?

  El govern dominicà ha mostrat el seu interès per desenvolupar turísticament el sud-est de país, una de les zones amb més pobresa. A Pedernales s'anuncien nous projectes turístics, però fins a quin punt es pot confiar que aquest cop les coses es facin d'una manera sostenible i incloent a la població local?

  25-10-2021

 • El turisme dominicà davant la crisi de la COVID-19: més precarietat laboral?

  Els darrers mesos han estat una muntanya russa per al sector turístic dominicà. Tot i les mesures de suport preses per l’Estat encara no s'ha aconseguit recuperar. Els hotels presenten un nivell molt baix ocupació i hi ha més de mig milió de treballadors i treballadores en suspensió.

  22-08-2021

 • Vacunes COVID-19, targeta de recuperació del turisme a Costa Rica i República Dominicana?

  En països dependents del turisme l'arribada de la pandèmia ha estat un cop molt dur. Ara el procés de vacunació és primordial, encara que els interessos pel benestar general i els de grans corporacions turístiques no necessàriament coincideixen. Com s'ha gestionat això a la República Dominicana i Costa Rica?

  19-08-2021

 • Juanillo: un poble sota l'ombra del desenvolupament turístic

  Els habitants de la comunitat de Juanillo a Verón Punta Cana, República Dominicana, van ser desplaçats per a la construcció d'un gran projecte turístic-residencial sota la promesa d'un major benestar. No obstant això, la precarietat en què vivien s'ha agreujat amb la pèrdua d'ocupació a causa de la COVID-19.

  13-12-2020

 • La suburbialització a Verón-Punta Cana amagada darrere del tot inclòs

  El Districte Municipal Verón-Punta Cana es caracteritza per una realitat dual: luxosos ressorts turístics davant de la suburbialització urbana de la població local, la qual viu en una situació vulnerable que s’ha intensificat per la pandèmia de la COVID-19. 

  20-07-2020

 • Playa Macao, davant l'amenaça de l'exclusió

  L'inici de la construcció de diversos projectes hotelers a Playa Macao, República Dominicana, ha suposat que l'accés públic a la mar es veiés amenaçat. Davant la gravetat de la situació, la comunitat es mobilitza per no quedar al marge de la nova dinàmica.

  18-03-2020

 • Amenaça ambiental per la construcció d'un hotel al Parc Nacional Cotubanamá

  Aquest conflicte s’inicia l’any 1997, amb l’entrega d’un certificat de propietat dins del Parque Nacional Cotubanamá, República Dominicana, al grup Globalia. 23 anys després, la preservació de l’àrea natural es veu amenaçada amb l’inici de la construcció d’un projecte hoteler “ecològic”. 

  10-02-2020

 • República Dominicana: Mano Juan, una doble exclusió

  Situada a l'illa Saona, República Dominicana, la comunitat de Mano Juan va veure prohibida l'activitat agrícola quan la zona va ser declarada part d'una àrea protegida. Però el creixement del turisme tampoc a beneficiat als seus pobladors.

  26-05-2019

El bloc de la Giselle Cedeño

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.