Contacto Boletín

LA VEU DELS ALTRES TURISMES

El bloc del Javier Tejera

Sobre una dimensionándose turística d'empoderament i conservació local

Fundador d’Ecotouristing, és consultor i especialista en planificació estratègica de destinacions turístiques, en organització d'esdeveniments i en comunicació / màrqueting del turisme sostenible i responsable.

Compta amb més d'una dècada d'experiència nacional i internacional en la implementació, amb metodologies participatives, integrals i incloents, de projectes sota paràmetres de sostenibilitat turística, conservació mediambiental i desenvolupament local. Ha treballat a Europa, Àfrica i Amèrica Llatina, a països com Senegal, Mauritània, Panamà, Colòmbia, Argentina, Equador, Bolívia o Guatemala, en molts casos de la mà d'Alba Sud. Incorporat en el seu equip tècnic des de finals de l'any 2015, col·labora en l'enfortiment tècnic de propostes de turisme comunitari i de base local.

Originari de les Illes Canàries, a l'arxipèlag canari ha desenvolupat diferents treballs d'acompanyament tècnic en els últims anys. En l'actualitat, està a càrrec de la dinamització i coordinació de Reviure Lanzarote, el Club de Producte Ecoturístic de la Reserva de la Biosfera de Lanzarote. Així mateix, porta l'oficina tècnica del Tenerife Walking Festival i és, a més, un dels co-organitzadors de Verode, el Fòrum de Turisme Sostenible de Canàries.

A l'igual que porta fent des de fa anys a Ecotumismo www.ecotumismo.org, aquest blog recull articles, reportatges i reflexions al voltant de propostes alternatives als models turístics convencionals. Iniciatives en on prevalguin les necessitats i els drets de les comunitats locals, en equilibri amb la conservació mediambiental i cultural de les destinacions. Un altaveu per donar visibilitat a aquest altre turisme, com a instrument real de millora socioeconòmica per a les poblacions locals d'acollida.

Author El bloc del Javier Tejera Image