ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Nova Publicació | Turisme Responsable

26-04-2010

Turisme a Amèrica Central, nou escenari de conflicte social

El creixement del turisme a Amèrica Central durant els darrers anys ha suposat un increment dels conflictes socials. La cara menys coneguda d'aquesta activitat ha estat l'accentuació de la desigualtat i l'aparició d'un nou escenari de conflictivitat del qual dóna compte aquest estudi d'Ernest Cañada a la sèrie Informes en Contrast d'ALBA SUD.

El present informe analitza les característiques del model turístic centramericà, amb un especial protagonisme en els processos de residencialització, i quines condicions han afavorit aquest desenvolupament. Posteriorment exposa de quina manera ha afectat la crisi econòmica internacional a aquest sector i quines tendències existeixen cap a un enfortiment de la concentració empresarial. Finalment revisa les conseqüències que ha generat aquest model de desenvolupament entre les que sobresurt una creixent conflictivitat, associada a múltoples causes entre les que destaquen: conflictes per la resistència de les comunitats rurals a la despossessió de recursos naturals i territoris; conflictes per reacció de la societat civil i autoritats locals davant els abusos i excessos del desenvolupament turístico-immobiliari; conflictes inter-empresarials per contraposició d'interessos en l'explotació dels seus negocis; conflictes per l'adequació del marc normatiu regulador de les polítiques de turisme i, finalment, conflictes per la reacció dels treballadors davant la precarietat de les condicions de treball.

Podeu descarregar l'Informe complet aquí:

Ernest Cañada, Turisme a Amèrica Central, nou escenari de conflicte social, ALBA SUD, Informes en Contrast - Programa Turisme Responsable, núm. 1, abril 2010 (40 pàg.)

ALTA RESOLUCIÓ (PDF, 9.52MB) | BAIXA RESOLUCIÓ (PDF, 1.11MB)

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.