ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Assistències tècniques

Estrategia de creación de producto turístico en el Páramo de Santurbán y su área de influencia

A finals de 2018, Alba Sud ha completat sobre el terreny part d'una assistència tècnica a la Corporació Corambiente encaminada a l'elaboració d'una Estratègia de creació de producte turístic al Päramo de Santurbán i la seva àrea d'influència (departament de Santander, Colòmbia). Per a això es tenen en compte els principals atractius turístics de la regió i s'ha implicat els membres dels diferents Consells Municipals de Turisme (CMT) de Vetes, Califòrnia, Matança, Suratá, Charta i Tona.

Tipus: Assistències tècniques | Turisme Responsable | Javier Tejera | Data: 23-01-2019 | Llegir més »

Plan Estratégico de Desarrollo en Turismo Sostenible y Comunitario de ACOFOP

Aquest Pla Estratégic de Desenvolupament en Turisme Sostenible i Comunitari's el resultat final d'un proces participatiu amb organitzacions comunitaries de la Reserva de la Biosfera Maya (RBM, Guatemala) i d'acompanyament técnic per part d'Alba Sud a l'Associació de Comunitats Forestals de Petén (ACOFOP). L'objectiu final és que el turisme ajudi a enfortir i diversificar les oportunitats socioeconómiques en les árees de gestió comunitária de la RBM. Un pla d'acció a 5 anys vista, on s'han prioritzat actuacions a curt, mita  i llarg termini fruit d'un diagnóstic previ. Sempre posant en primer lloc les prioritats i necessitats de les comunitats, salvaguardant i complementant les seves activitats tradicionals, de forma conjunta a la conservació dels recursos naturals i patrimonials de la regió

Tipus: Assistències tècniques | Turisme Responsable | Javier Tejera | Data: 02-09-2018 | Llegir més »

Plan de Desarrollo en Turismo Sostenible y Comunitario Soto Norte. Departamento de Santander, Colombia

Aquest Pla es el resultat final d'un procés participatiu coordinat per Alba Sud a través de Javier Tejera, amb l'Associació de Municipis de Santurbán (Asomusanturbán), Corambiente i el suport del Fons Mallorquí i d'Illes Solidàries, des de finals de 2015. L'enfocament de territori está  centrat en el Páramo de Santurbán ia la seva área d'influéncia, als municipis de Vetas, Matanza, California, Charta, Tona i Suratá amb agents públics i privats, amb preséncia o influéncia a la zona, implicats directament o indirectament amb el sector del turisme a la província de Soto Norte (Santander, Colómbia). Inclou un diagnóstic estructurat de la situació actual, exposant les potencialitats de la regió a aprofitar, així com els reptes o mancances a superar. A partir d'aquest diagnóstic es formula un pla d'actuacions específiques a curt, mitjà  i llarg termini per apuntalar el desenvolupament turístic. Per avançar cap a aquesta visió estratégica consensuada, es posen en valor les fortaleses i oportunitats de la província, a más d'afrontar i suplir les amenaces i debilitats, de cara a fomentar una millora contínua en el temps.

Tipus: Assistències tècniques | Turisme Responsable | Javier Tejera | Data: 10-10-2016 | Llegir més »

Trabajando por el destino San Carlos, Valle Calchaquí de Argentina

El present informe és part d'un projecte de cooperació tècnica interinstitucional que pretén afavorir el desenvolupament d'un turisme amb identitat i inclusió social al poble de Sant Carlos a la Vall Calchaquí, al sud de la província de Salta, Nord d'Argentina. Té com a objectiu involucrar a diferents actors per generar les bases per a un desenvolupament turístic sostenible del poble de Sant Carles, construir una destinació turística sobre processos participatius d'informació i decisió, potenciant aliances entre emprenedors locals amb inclusió de sectors de l'economia social i l'agricultura familiar i finalment, sumar l'interès dels sectors públic i privat sota els principis del turisme responsable i el comerç just.

Tipus: Assistències tècniques | Turisme Responsable | Ramiro Ragno | Data: 30-09-2016 | Llegir més »

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.