ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Turismo residencial y gentrificación rural

Turisme Responsable

27-12-2016

Jordi Gascón & Ernest Cañada (coord.)

Llibres

Publicat

Resum

El turisme residencial genera canvis ràpids en l'estructura social i econòmica local. Entre altres coses, impulsa una concepció de la terra en la que predomina el seu valor de canvi sobre el seu valor d'ús. En zones rurals, moltes vegades aquests canvis comporten la marginació de les activitats econòmiques tradicionals com l'agricultura o la pesca artesanal, i la desestructuració de les societats camperoles. A través de diversos casos d'Espanya i Amèrica Llatina, el llibre analitza els processos que porten a aquesta situació; és a dir, els mecanismes que converteixen el turisme residencial en un vector que afavoreix fenòmens globals com l'acumulació per despossessió en detriment del món rural.

Coordinat per Jordi Gascón i Ernest Cañada, inclou textos d'Antonio Aledo, Claudio Milano, Santiago Bastos, Matthew Hayes i Monserrath Tello, amb estudis de cas sobre Espanya, Brasil, Mèxic i Equador.

Referència

Jordi Gascón & Ernest Cañada (2016). Turismo residencial y gentrificación rural. El Sauzal (Tenerife) & Xixón: PASOS, RTPC & Foro de Turismo Responsable.

Baixar publicació (PDF, 1.19 MB)

 

Comentaris

El seu nom

Títol del seu missatge (opcional)

Missatge

El seu correu (opcional)

« Tornar enrera

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.