ESP CAT ENG

Contacto Newsletter

 

Mesa Redonda | Trabajo decente | Cataluña

30-06-2022

Mesa redonda. “BCN, marca turística: trabajo sin derechos. Las voces trabajadoras del turismo".

Alba Sud organiza el próximo jueves 7 de julio en la Facultat de Geografía e História de la Universidad de Barcelona una mesa redonda donde pariciparán trabajadores y trabajadoras del sector turístico.  


Crédito Fotografía: Flyer del acto elaborado por Boixader&Go Graphic Design Studio.

(Artículo solo disponible en catalán)

En un context de reactivació turística després de la pandèmia de COVID-19 es torna essencial escoltar les veus treballadores del sector per conèixer com estan vivint la “tornada a la normalitat” en la seva pròpia pell. Barcelona, després d’una forçosa i radical aturada del turisme, s’ha convertit en un escenari de tensions i contradiccions. D’una banda, diverses persones han pogut recuperar els seus llocs de feina i tornar a arrencar els seus negocis, però a quin preu? La ciutat un cop més es submergeix en el seu procés de turistificació i les tensions socials surten a la superfície. Així mateix, les garanties i drets laborals brillen per la seva absència.

La primera campanya promocional que llença la ciutat després de la pandèmia s’anomena  “Barcelona com mai abans” i advoca un “turisme basat en la qualitat, la seguretat i la sostenibilitat”. Com podem estar parlant d’un turisme sostenible i “de qualitat” si les persones que treballen en el sector no tenen unes condicions laborals dignes? L’escenari és el mateix i els treballadors i treballadores del sector turístic es planten i fins i tot renuncien a tornar als seus antics llocs de feina. Des d’Alba Sud plantegem aquesta taula rodona esdevingui un espai d’escolta, reclam i proposta per totes aquestes persones. Deixem de maquillar el que realment era i és la marca Barcelona: treball sense drets.

Amb la participació de:

  • Eulàlia Corralero, com a representant d'hotels
  • Isabel Flores, com a representant del comerç
  • Maria Jesús Navarro, com a representant de guies.
  • Irma Miranda, com a representant d'esdeveniments.

Informació d’interès:

  • Data: Dijous 7 de juliol de 2022
  • Lloc: Facultat de Geografia i Historia – Universitat de Barcelona. C/ Montalegre, 6. Aula 302.
  • Hora:18:00
  • Necessària inscripció prèvia aquí.Totes aquelles persones participants a l’Escola d’Estiu d’Alba Sud no cal que s’inscriguin.

Aquesta activitat es realitza en el marc del projecte “Treball turístic digne: una aposta de ciutat. 2a fase”, impulsat per Alba Sud amb el suport de Barcelona Activa – Impulsem el que fas (2021), finançat amb l'Impost Turístic.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Los contenidos de esta web están bajo una licencia Creative Commons.