ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Nova Publicació | Turisme Responsable | Mèxic

31-08-2017

El miratge de Cancún

Publiquem un nou llibre dins la col.lecció Turismes que edita Alba Sud Editorial amb la col.laboració de la Universitat del Carib, El espejismo de Cancún. Análisis del desempeño y evolución de un destino turístic, de la Dra. Christine Mcoy Cador.

Cancún va néixer com a destinació turística fa 45 anys. Ha arribat a convertir-se en el principal pol turístic de sol i platja de Mèxic, amb una captació de més de quatre milions de turistes i una derrama econòmica superior als quatre mil tres-cents milions de dòlars. El model de desenvolupament amb el qual es va conceptualitzar va estar basat en un ampli estudi de capacitat de càrrega que va avaluar la infraestructura necessària, amb una determinada quantitat d'habitacions i una mida de població fixa al centre de població, tot amb un horitzó de trenta anys. Va ser la primera zona turística que va comptar amb un pla mestre de desenvolupament que donaria vida als Centros Integralmente Planeados (CIP) a Mèxic, amb una visió innovadora per al seu moment, que va contemplar un pol turístic sostenible i equilibrat amb oportunitats d'ocupació i inversió en harmonia amb l'entorn natural. No obstant això, el creixement accelerat i desordenat de Cancún l'ha portat a enfrontar una situació que l'allunya de ser una destinació turística sostenible.

Podeu descarregar el llibre en pdf fent clic aquí.

Aquest llibre, El espejismo de Cancún. Análisis del desempeño y evolución de un destino turístico (Alba Sud Editorial, Barcelona, 2017), de la Dra. Christine Mcoy Cador, actualment Cap del Departament d'Economia i Negocis de la Universitat del Carib a Cancún, es publica amb un pròleg d'Ana Pricila Sosa Ferrira, rectora de la Universitat del Carib.

El llibre, publicat també amb la col.laboració de la Univrsitat del Caribe, és una versió revisada de  la seva tesis doctoral, llegida l'1 de juliol de 2015 a la Universitat Popular Autònoma de l'Estat de Puebla, Mèxic, per a l'obtencio del títoll de Doctora en Desenvolupament Econòmic Regional i Sectorial Estratègic, sota el títol, “Propuesta para recuperar la perspectiva de destino turístico sustentable con base en el análisis de su desempeño y evolución: Caso Cancún”.

 

Nota: La publicació d'aquest llibre és una iniciativa d'Alba Sud en el marc del projecte «Turisme responsable, drets humans i treball decent» convocatoria 2015 executat per Alba Sud amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona a través del Programa Barcelona Solidària.

 

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.