ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Nova Publicació | Turisme Responsable | Catalunya

19-02-2016

Apartaments turístics, hotels i desplaçament de població

Informe d'Agustín Cócola, investigador especialitzat en turisme i gentrificació, sobre els processos de desplaçament de població al barri Gòtic de Barcelona, a causa de l'increment d'hotels i apartaments turístics.

La proliferació d'hotels i apartaments llogats per dies estan comportant un pas progressiu d'habitatge a ús turístic. Aquest pas exclou a la població local de la possibilitat d'accedir a un habitatge al mateix temps que està provocant processos de desplaçament i expulsió. És a dir, el turisme està potenciant processos de gentrificació. En aquest informe estudi aquesta temàtica en el barri Gòtic de Barcelona amb la intenció d'aportar nova informació per al debat sobre el Pla Especial d'Allotjament Turístic.

Índex de l'informe:

Introducció
apartaments turístics
L'oferta d'apartaments turístics
Hotels
Apartaments turístics i hotels
Allotjament turístic i desplaçament de població
Desplaçament directe
Desplaçament per exclusió
La pressió de soroll i la convivència
Desplaçament col·lectiu
Conclusions

Podeu descarregar l'informe complet aquí.

Agustín Cócola en l'actualitat investiga sobre turisme i gentrificació a Barcelona, ​​en un projecte finançat per la School of Planning and Geography, Universitat de Cardiff (amb la supervisió de Geoffrey DeVerteuil i Peter Mackie), i pel Centre d'Estudis Geogràfics de la Universitat de Lisboa, on és investigador postdoctoral.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.