ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Notícies Recents

Actualitat Alba Sud | Turisme Responsable

23-12-2015

Costes, mercaderies i drets: cap a un paradigma sostenible del turisme costaner

Paper de Rodrigo Fernández Miranda en la col·lecció Opinions en Desenvolupament (núm. 17, desembre 2015) publicada per Alba Sud.


Crèdit Fotografia: Fotografía de Gema Lorío (sota llicència creative commons).

El paper Costas, mercancías y derechos: hacia un paradigma sustentable del turismo costero (Alba Sud, Col.lecció Opinions en Desenvolupament, núm. 17, desembre 2015) aborda en primera instància la construcció històrica del model turístic dominant en el marc de la globalització econòmica, centrant-se en el cas del turisme de sol i platja a les costes de Buenos Aires d'Argentina. Explicada aquesta evolució, posteriorment s'analitza de forma crítica els principals impactes econòmics, ambientals, socials i culturals d'aquest model.

A la segona part, l'article aporta lineamientos per a un proposta de turisme sostenible de sol i platja, que inclou dimensions com la producció, la comercialització i la planificació, la participació social en els processos de presa de decisions, avaluació i control de l'activitat , el paper de l'Estat i les polítiques públiques i, finalment, la imbricació amb un consum turístic responsable i transformador.

Podeu descarregar el paper fent clic aquí.

Una primera versió d'aquest document va ser presentat al VII Simposi Internacional i XIII Jornades Nacionals d'Investigació, celebrat entre el 15 i el 17 d'octubre de 2015 a la Facultat de Turisme, UNCO, Neuquén, Patagonia, Argentina.

Rodrigo Fernández Miranda es docent al Centro de Estudios de la Economía Social de la Universidad Nacional de Tres de Febrero i la Universidad Nacional de Lanús (Argentina) y miembro del equipo de Alba Sud desde Buenos Aires.

 

 

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.