Contacto Boletín

Actualidad Alba Sud | Turismo Responsable

10-09-2015

Catàleg Llatinoamericà de Turisme Rural Comunitari

Alba Sud amb la col.laboració de 16 tour-operadores d'Amèrica Llatina especialitzades en turisme comunitari edita un nou recurs per poder conèixer el continent de la mà de les comunitats rurals organitzades.
 

El Catàleg Llatinoamericà de Turisme Rural Comunitari inclou propostes de tour-operadores especialitzades en aquest tipus d'activitat de quinze països d'Amèrica Llatina, en concret:Origins a l’Argentina; Travolution a Xile, Retos al Sur a l’Uruguay; Tusoco a Bolívia: Pachamama i Coclatours al Perú; Runa Tupari a l’Ecuador; Estaçao Gariraba i Red Tucum al Brasil; Panamá al Natural a Panamà; ACTUAR a Costa Rica; Matagalpa Tours a Nicaragua; Toururales a El Salvador; Reservaciones La Ceiba a Hondures; Viva Atitlán a Guatemala; Totonal a Mèxic i Jurutungo a Puerto Rico.

Per a cada país es disposa de dos o més itineraris model, acompanyats de la informació de contacte de cada operador, els higlights principals de cada país i informacions d'interès per organitzar el viatge.

El Catàleg inclou també una introducció del seu coordinador, Ernest Cañada, en la qual s'explica què és el turisme comunitari i l'interès i potencialitats d'aquest tipus d'iniciatives. A continuació Ramiro Ragno, tècnic territorial de la secretaria d'Agricultura Familiar del Ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a Salta, República Argentina, fa un seguit de recomanacions a turistes i operadores que volen conèixer l'Amèrica rural a través de les comunitats organitzades. Finalment, una sèrie d'agències europees i nord-americanes que ja estan treballant amb turisme comunitari valoren la seva experiència.

El catàleg està dirigit tant a turistes particulars com a agències de viatges que vulguin establir vincles comercials amb els tour-operadors especialitzats en el turisme comunitari d'Amèrica Llatina.

Aquesta és una iniciativa d'Alba Sud desenvolupada amb el suport de la Diputació de Barcelona a través de la convocatòria de subvencions per a assistències tècniques en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament (convocatòria 2014).