ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Nou Audiovisual | Turisme Responsable | Catalunya

21-06-2014

Les apostes de BCN World

El programa de televisió del canal 2 de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) El Escarabajo Verde dedica un reportatge al projecte BCN World. Entre les opinions crítiques entrevistades hi ha la de Raül Valls, membre d'Alba Sud i el CST.

El 20 de juny s'ha emès per la La2 de Televisió Espanyola una nova edició del programa El Escarabajo Verde, dedicat al macroprojecte de complexos que s'està projecte a la Costa Daurada, al costat de Port Aventura.

"Las apuestas de BCN World" és un reportatge realitzat per Xavier Sitjà i David Ruiz. En els seus 30 minuts que dura dóna veu a diversos actors locals que analitzen els pros i els contres d'aquesta iniciativa. Aquest és el tercer macro-projecte dedicat al joc previst a Espanya, després dels fracassos de Gran Escala al desert dels Monegros i Eurovegas a Madrid. La seva construcció està prevista en uns terrenys de La Caixa, i per facilitar el seu desenvolupament el Parlament de Catalunya ha modificat la llei que permetrà construir fins a sis megacasinos, hotels i centres comercials. Si el projecte es duu a terme multiplicarà els turistes que arriben a la Costa Daurada amb el seu corresponent impacte ambiental i l'alteració del model de turisme familiar que s'ha desenvolupat fins ara a la zona. Les expectives de creació d'ocupació són molt elevades, però també el risc que tot acabi en una simple operació especulativa.

Els promotors del projecte BCN World van declinar fer declaracions per a aquest programa. No obstant això els seus realitzadors recullen diverses veus favorables i contràries al projecte. Entre les veus crítiques destaquen les de Joan Pons, portaveu de l'Assemblea Aturem BCN World, i la de Raül Valls, membre de l'equip d'Alba Sud i del Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST).

Podeu veure el programa aquí:

 

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.