ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Informació de Campanyes | Turisme Responsable | Catalunya

04-06-2013

Barcelona: Salvem Ciutat Vella

La Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, Barcelona, promou una campanya de recollida de signatures per denunciar la modificació del Pla d’Usos del districte proposada per l’Ajuntament, que potencia els usos turístics en detriment de la qualitat de vida de la població local.


Crèdit Fotografia: Turistes a Barcelona. Fotografia de Francisco Sánchez sota una llicència creative commons.

El nou Pla d'Usos de Ciutat Vella vol fer un districte a mida del turisme: incrementant els hotels, bars i restaurants en barris ja saturats, mantenint els pisos turístics (augmentant pressió immobiliària i expulsant residents), venda del patrimoni de la ciutat, perseguiment de menjadors socials, etc. Tot decidit sense participació veïnal. Exigim la retirada immediata d'aquest nou pla i que s’obri un veritable procés participatiu que inclogui les persones que viuen a Ciutat Vella.

La Modificació del Pla d'Usos de Ciutat Vella proposada per l'Ajuntament de Barcelona suposa una gran pèrdua de qualitat de vida per a la seva població, i en canvi beneficia els lobbies hotelers, les grans agències i els especuladors. Inclou, entre d'altres mesures:

  • possibilitat d'obertura de nous hotels (en edificis catalogats com a patrimoni públic o al perímetre del districte) en uns barris que ja reben la gran majoria de turistes de la ciutat
  • posada a la venda del patrimoni públic,
  • manteniment dels pisos turístics (per tant, pressió immobiliària i expulsió de veïns),
  • facilitats per a l'obertura de nous bars i restaurants en un districte ja saturat,
  • desaparició del concepte de densitat, que limitava el nombre d'establiments d'un mateix tipus en un radi determinat,
  • persecució de menjadors socials i organitzacions culturals sense ànim de lucre.

I tot això decidit sense participació veïnal.

Tot plegat pot afectar molt negativament a la vida diària de les persones residents a Ciutat Vella, agreujant problemes ja existents: privatització d'espai públic, dificultat de circulació pels carrers, augment de preus (tant immobiliaris com de productes de consum diari), desaparició del comerç de proximitat, substituït pel especialitzat en consum turístic; en conseqüència, veïnes i veïns que hauran de deixar el districte.

Exigim la retirada immediata d'aquesta modificació i la convocatòria d'un veritable procés participatiu en què estiguin representats tots els sectors afectats pel Pla d'Usos, molt especialment les veïnes i veïns de Ciutat Vella.

Signa aquesta petició per tal d'expressar el descontent popular amb aquest pla.

Salvem Ciutat Vella!

 

Podeu signar aquí.

 

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.