ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Nou Audiovisual | Turisme Responsable

14-01-2012

Nuestras costas

Nova producció audiovisual d'Ernest Cañada i Riders Mejía sobre la lluita de les comunitats costaneres de Costa Rica per defensar els seus territoris davant les pressions de la gran inversió turístico-residencial per mitjà de la Llei de Territoris Costaners Comunitaris.

A Costa Rica durant molts anys les comunitats costaneres han viscut quasi en l’abandonament. En els darrers anys però s'han vist amenaçades per un model de desenvolupament que ha privilegiat les grans inversions turístic-residencials enfront de les necessitats de les poblacions que tradicionalment han viscut en aquests territoris, dedicades a la pesca artesanal, l'extracció regulada d'ous de tortuga o diverses modalitats de turisme. Davant aquest desafiament una seixantena de comunitats de les províncies de Guanacaste, Puntarenas i Limón es van organitzar en un Frente Nacional de Comunidades Costeras i van formular una proposta de Llei de Territoris Costaners Comunitaris. Aquesta llei actualment està pendent de discussió en el plenari de l'Assemblea Legislativa, després que l'octubre del 2011 fos dictaminada favorablement en la Comissió de Medi Ambient.

Nuestras costas és un reportatge d'ALBA SUD realitzat en co-producció amb ACTUAR i la col.laboració del Frente Nacional de Comunidades Costeras i CANTURURAL.

L'equip tècnic responsable d'aquesta producció és:

Realització, producció i guió: Ernest Cañada
Càmera, edició i àudio: Riders Mejía
Col.laboració: Kyra Cruz, Yuri Montero i Luis Zúñiga d’ACTUAR; Victoria Quirós i Wilmar Matarrita del Frente Nacional de Costeras; Ronal Vargas de Cáritas – Pastoral Social de Guanacaste; Alam Ramírez i Salvador García d’Alba Sud.
Música: Esteban Monge (versió instrumental de la cançó " Como si existiera")
Cambra auxiliar: Nel Llanos
Assistència d'edició: Núria Piera
Disseny gràfic: José Moltalva d'Estudi Ja

Aquest reportatge forma part del projecte "Iniciativa de comunicació sobre canvi econòmic, mobilitat humana, turisme i governabilitat territorial a Centreamèrica" co-executat per ALBA SUD i Fundación PRISMA. També ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.