ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Notícies Recents

Entrevistes | Turisme Responsable | Illes Balears

09-07-2011

Capitals turístics i classe política

Amb el títol "Barceló es reuneix amb l'equip directiu de l’Escola de Turisme i defineixen els estudis segons els seus interessos", la revista Cultura Obrera, entrevista a Macià Blàzquez, professor de geografia a la Universitat de les Illes Balears, membre del Grup d’Investigació en Sostenibilitat i Territori (GIST) i del grup eologista GOB.

Macià Blàzquezha estat també co-editor del llibre “Turismo placebo” i co-autor del darrer número de la revista “Quaderns de Pau i Solidaritat”, La Balearització global. Conflictes socioambientals de la construcció d'hotels balears a El Carib i Centreamèrica, tots dos fruït de la col·laboració entre el GIST i ALBA SUD.

En aquesta entrevista repassa alguns temes derivats del seu treball d’investigació, en especial relacionat amb els procesos d’internacionalització del capital turístic balear i els vincles entre aquests capitals i la classe política, tant a Balear com a altres territoris de les “perifèries del plaer” on s’han insta.lat. La conversa sostinguda amb la revista Cultura Obrera aborda també alguns temes d’actualitat política de les Illes Balears, marcada per la híper especialització turística de la seva economia, i del paper jugat per alguns moviments socials, en especial el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB), la principal organització ecologista de les Illes Balears, i on Macià Blàzquez ha tingut un paper molt rellevant els darrers anys.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.