ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Nova Publicació | Turisme Responsable

30-06-2011

La balearització global

La col.lecció Quaderns de Pau i Solidaritat, editada pel Govern Balear, publica el número 49 (juny 2011) amb el subtítol"Conflictes socioambientals de la construcció d'hotels balears a El Carib i Centreamèrica"​​, escrit per Macià Blàzquez, Joan Buades, Ernest Cañada i Ivan Murray.
 

El document, publicat en català, és una iniciativa del Grup de Recerca en Sostenibilitat i Territori (GIST) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i ALBA SUD a petició de l’àrea de cooperació de la Direcció General de Família, Benestar Social i atenció a les Persones en Situació Especial del Govern Balear.

El text analitza la configuració del capital turístic a les Illes Balears, l'impacte del seu desenvolupament en aquest territori, i els límits que troba per a la seva expansió i que donarà peu a partir dels anys noranta al seu procés d'internacionalització. A partir de la caracterització d'aquest procés d'expansió, s'analitza en detall com va ser el procés de penetració a Mèxic, El Carib i Amèrica Central, una de les regions privilegiades per aquests capitals, els impactes que va generar i finalment els nous tipus de conflictes que es han produït.

Properament apareixerà a la revista Scripta Nova una versió en castellà i més àmplia d’aquesta investigació, sota la referència:

BLÁZQUEZ, M.; CAÑADA, E. i MURRAY, I. (2011). “Búnker playa-sol. Conflictos derivados de la construcción de enclaves de capital transnacional turístico español en El Caribe y Centroamérica”. Scripta Nova. Revista Electrónica de Geografía y Ciencias Sociales. [en línea]. Barcelona: Universidad de Barcelona.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.