Contacto Boletín

Formació | Noticias Generales

16-11-2022

Seminari: reactivació turística i transformacions del treball

El proper dimecres 30 de novembre Alba Sud organitza un seminari per analitzar les transformacions del treball turístic a Barcelona en el període de la COVID-19 i la posterior reactivació turística. 


Crédito Fotografía: Flyer del acto elaborado por Boixader&Go Graphic Design Studio.

El treball turístic s'ha caracteritzat històricament per la seva precarietat. Això obeeix a raons derivades de la naturalesa del seu funcionament. També té a veure amb les transformacions recents que s'han produït en el sector, especialment des de la crisi global de 2008, amb un creixent pes del capital financer en els negocis turístics, la consolidació del capitalisme de plataforma i l'extensió de canvis tecnològics que han facilitat la modificació de les formes d'organització del treball. Així mateix, amb la pandèmia de la COVID-19 i la posterior reactivació turística els índex de precarització han augmentat derivat de factors com la falta de personal i la sobrecàrrega de treball.

Per tal d’analitzar les darrers canvis en el treball turístic i donar continuïtat a l’estudi del sector que ha fet Alba Sud durant aquest 2022, organitzem un seminari sobre la reactivació turística i les transformacions del treball. En primer lloc, comptarem amb la intervenció de Raoul Bianchi, investigador de política econòmica i coordinador del grup de recerca Visitor Economies and Development a la Universitat Manchester Metropolitan, Anglaterra, i col·laborador d'Alba Sud, que farà una introducció per contextualitzar la discussió. Seguidament, Ernest Cañada, d’Alba Sud i la UIB, realitzarà una lectura sobre l’augment de la intensitat del treball com a un factor de precarització del treball i Carla Izcara, d’Alba Sud, llegirà en clau de gènere aquestes transformacions. Per finalitzar, hi haurà la participació d’Alfons Hernández, tècnic coordinador d’Horta-Guinardó a la Direcció de Desenvolupament de Proximitat de Barcelona Activa, Ajuntament de Barcelona, i Giulia Pescosolido, del servei dels Punts de Defensa de Drets Laborals (PDDL) de Nou Barris, que ens presentarà algunes de les transformacions detectades des dels PDDL.

 

Informacions destacades:
Intervenen: Raul Bianchi (universitat de Manchester), Ernest Cañada (Alba Sud, UIB), Alfons Hernández (Barcelona Activa), Carla Izcara (Alba Sud), Giulia Pescosolido (PDDL – Barcelona Activa).
Data: dimecres, 30 de novembre de 2022
Horari:18:00 – 20:00 (Barcelona)
Preu: gratuït
Inscripció obligatòria: en aquest formulari
Modalitat: virtual (plataforma ZOOM)
Amb el suport de: Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona.