Contacto Boletín

Actualidad Alba Sud | Noticias Generales | España

07-12-2021

Ampliem l'abast del Laboratori de Turismes de Proximitat en col·laboració amb la Universitat de Màlaga

Inicia l'acord de col·laboració entre Alba Sud i l'Institut Universitari de Recerca d'Intel·ligència i Innovació Turística de la Universitat de Màlaga (i3t-UMA) per investigar al voltant dels turismes de proximitat.

El passat dijous 2 de desembre va iniciar de manera efectiva la col·laboració entre el Laboratori de Turismes de Proximitat, impulsat per Alba Sud, amb la Càtedra de Turisme Digital i Litoral de l'Institut Universitari d’Investigació d’Intel·ligència i Innovació Turísticade la Universitat de Màlaga (i3t-UMA). En el marc d'un acord general entre les dues institucions per promoure la investigació i la generació de propostes de política pública al voltant dels mercats turístics de proximitat, vam començar amb un seminari impartit per Ernest Cañada, coordinador d'Alba Sud i doctor en geografia, i facilitat per Enrique Navarro, director de l'i3t-UMA i professor titular al Departament de Geografia de la Universitat de Màlaga. Aquesta activitat formativa, adreçada a estudiants de màster i de doctorat de la Universitat de Màlaga, va servir per presentar el marc conceptual i estratègic des del qual analitzar els turismes de proximitat i, en segon lloc, posar en discussió línies de recerca possibles per dur a terme des de Màlaga.

A més del seminari, Alba Sud assessorarà estudiants vinculats a l'i3t-UMA que decideixin fer investigacions des d'aquesta perspectiva. El maig del 2022 es realitzarà un segon seminari per presentar i discutir els avenços de les recerques dutes a terme. D'altra banda, Alba Sud ha col·laborat amb l'i3t-UMA en l'elaboració d'un informe sobre la sostenibilitat del litoral andalús, aportant el marc d'anàlisi en relació amb les potencialitats del turisme de proximitat.

Coincidint amb el seminari, el mateix 2 de desembre, es va presentar també a Màlaga el llibre Turismos de proximidad, un plural en disputa, editat per Ernest Cañada i Carla Izcara, publicat per Icaria Editorial. A la presentació, organitzada per la Càtedra de Turisme Digital i Litoral i Alba Sud en col·laboració amb la llibreria Proteo i CCOO de Màlaga, van intervenir Enrique Navarro, Yolanda Romero, professora de la Universitat Complutense de Madrid, i Ernest Cañada. Tant Enrique Navarro com Yolanda Romero, juntament amb José María Romero, professor de la Universitat de Granada, són coautors d'un dels capítols del llibre.

Amb aquest acord de col·laboració entre Alba Sud i l'i3t-UMA s'amplia el marc d'acció del Laboratori de turismes de proximitat que fins ara s'havia concentrat a Catalunya i Amèrica Central, i obre noves possibilitats per establir comparacions entre contextos diferents.