Contacto Boletín

Formació | Turismo Responsable | Cataluña

30-11-2021

Jornada: Turismes de proximitat, una proposta de transformació

El passat dimecres 24 de novembre, vam organitzar una jornada de debat en format virtual en el marc del projecte “Laboratori de turismes de proximitat”, amb la participació de diferents experiències turístiques catalanes articulades al voltant de mercats locals.

En aquesta jornada, vam presentar algunes de les publicacions vinculades al projecte "Laboratori de turismes de proximitat" i vam donar a conèixer també diferents iniciatives turístiques vinculades a múltiples àmbits que s'han construït al voltant de mercats locals i que tenen a Barcelona com un dels seus principals focus, tant receptius com emissors.

En primer lloc, Macià Blázquez (UIB/Alba Sud) va presentar el llibre Turismos de proximidad: un plural en disputa, projecte col·lectiu editat per Ernest Cañada i Carla Izcara, publicat per Icaria Editorial, on participen catorze investigadors i investigadores tant d’Espanya com Amèrica Llatina.

La sessió va continuar amb una taula rodona protagonitzada per Joan Coll de CultRuta, Maite Hernández de Terra Enllà, Raul Valls del Centre per la Sostenibilitat Territorial i Esther Zamora de Barceloneta Proa a la Mar. La discussió va centrar-se al voltant de tres eixos: els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i la relació amb el turisme de proximitat d’aquestes experiències, les seves perspectives de futur i demandes en termes de política pública.

Amb aquest espai intentem situar els turismes de proximitat en el centre del debat públic  sobre el futur immediat del turisme. Creiem que en un context d'emergència sanitària, ecològica i socioeconòmica, la proximitat es converteix en l'espai privilegiat des del qual abordar una possible transformació del turisme.

També està disponible l’arxiu d’àudio de la jornada en el nostre perfil de Soundcloud.

 

Aquesta Jornada ha estat organitzada per Alba Sud en el marc del projecte "Laboratori de turismes de proximitat", que es realitza amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona - Barcelona Activa, programa Impulsem el que Fas (2020), finançat amb la taxa turística.