ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Actualitat Alba Sud | Turisme Responsable | Honduras

01-11-2010

Desenvolupament turístic a la Bahía de Tela: Los Micos Beach and Golf Resort, un projecte polèmic

Reportatge de Giorgio Trucchi, col.laborador de ALBA SUD, analitzant l'estat actual del projecte Bahía de Tela (Hondures), i les resistències que ha generat entre la població garífuna, a la llum dels canvis provocats pel passat cop d'Estat i els impactes de la crisi econòmica internacional.


Hondures segueix debatent-se enmig d'una forta crisi econòmica, política i social, originada pel cop d'Estat de juny de 2009. El nou govern, encapçalat per Porfirio Lobo, ha impulsat una estratègia per intentar "normalitzar" la situació del país i les relacions internacionals -encara que els sectors contraris segueixen parlant d'un "blanqueig del cop" -, per reactivar els fluxos de divises i inversions. El turisme d'enclau sembla ser un dels sectors privilegiats per la nova administració per aconseguir aquest objectiu.

En aquest sentit, el complex turístic Los Micos Beach and Golf Resort, millor conegut com Bahía de Tela, representa l'obra mestra d'una Estratègia Nacional de Turisme Sostenible (ENTS), que persegueix transformar el litoral Carib d'Hondures en el "Cancún de Centreamèrica ".

No obstant això, diversos sectors de la població hondurenya segueixen rebutjant, no només aquest projecte, sinó també un model de desenvolupament que consideren greument perjudicial per al país, generador de divisions a les comunitats, i que beneficia només als grups econòmics que ja controlen la política i l'economia d'Hondures.

Podeu veure el reportatge complet AQUÍ.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.