ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Actualitat Alba Sud | Turisme Responsable

30-06-2010

El diari EL PAIS de Costa Rica es fa ressò de l'anàlisi de ALBA SUD sobre conflictivitat turística a Centreamèrica

A través d'una sèrie de tres articles, el diari costa-riqueny va presentar les principals conclusions de l'informe "Turisme a Centreamèrica, nou escenari de conflicte social" elaborat per Ernest Cañada.

El desenvolupament desmesurat i accelerat del turisme provoca la destrucció de manglars i aiguamolls, la contaminació de l'aigua, la acumulació de residus sòlids, la privatització de recursos naturals com les platges o l'aigua; moviments de terra i destrucció de turons per a creació de terrasses; destrucció i / o fragmentació dels boscos, entre altres. D'altra banda, el blanqueig de diners procedent del frau fiscal i l'economia criminal (narcotràfic, prostitució, joc) ha contribuït al finançament del sector turisme a Centreamèrica, mentre que les polítiques de govern els han afavorit. A més, la indústria turística es beneficia de condicions estructurals d'enorme pobresa que dificulten qualsevol forma d'oposició a la seva expansió en el territori.

Aquestes són algunes de les conclusions destacades en una sèrie de tres articles de publicats pel diari El País de Costa Rica durant el mes de juny de 2010, en base a l'informe Turisme a Centreamèrica, nou escenari de conflicte social.

Aquest document és part del projecte "Iniciativa de comunicació sobre canvi econòmic, mobilitat humana, turisme i governabilitat territorial a Amèrica Central", co-executat per PRISMA i ALBA SUD.

Podeu consultar els articles destacats a continuació:

- Industria sin chimeneas en Centroamérica es un mito falso del turismo (26/06/2010).

- Blanqueo de capitales posibilita desarrollo turístico en Centroamérica (27/06/2010).

- Industria turística en Centroamérica se aprovecha de la pobreza (28/06/2010).

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.