ESP CAT ENG

Contacto Newsletter

 

Nota informativa | Turismo Responsable | Islas Baleares

12-11-2015

EL GOB pide celeridad al Gobierno en la derogación de las leyes Bauzá-Delgado-Company, especialmente la ley agraria y la turística.

El GOB Mallorca se ha reunido con el Consejero Juan Boned y el Director General Luis Corral para abordar la derogación de los artículos más perversos de las leyes de la legislatura Bauzá partiendo de la propuesta de ILP ampliada presentada por el GOB.


Crédito Fotografía: Fotografía del GOB.

(noticia disponible solo en catalán)

El GOB Mallorca s'ha reunit avui amb el Conseller. Una reunió que es va sol·licitar al setembre després de que el GOB exigís en roda de premsa al Govern l'impuls de la ILP en defensa del territori, juntament amb la revisió urgent de les lleis més perverses impulsades pel govern Bauzá 

Ahir precisament, al Parlament, aquest va ser un tema de discussió i el Conseller a utilitzar la iniciativa legislativa popular de protecció del territori com a base per a la reforma de la Llei del sòl i per a la derogació de les normes que l'Executiu del PP va incloure en diverses lleis sectorials (llei del sòl, llei turística, llei agrària, llei de mines, etc).

La llei agrària i la llei turística, les més greus

Precisament, en relació a aquestes lleis sectorials el GOB ha transmès la seva especial preocupació pel que fa l'articulat de les lleis turístiques i agràries que sotmeten clarament el territori als interessos dels hotelers i gran terratinents.
En relació a la llei agrària, el GOB apunta que la clau està en les activitats complementària introduïdes per la llei i que no tenen l'objectiu de potenciar ni revitalitzar el sector agrari sinó d'obrir el sòl rústic a noves activitats econòmiques que acabaran substituint l'activitat agrària.

El GOB demana contundència en la derogació dels articles més desreguladors que afecten sobre tot al sòl rústic amb aquestes dues lleis (promovent-hi nous usos, urbanització, equipaments i activitats complementàries) retornant les competències urbanístiques a la Conselleria de Territori, però també apunta:

1) a la necessitat de que desapareixi la possibilitat de les amnisties als infractors en forma de legalitzacions sistematitzades per llei, o fetes amb l'excusa de la modernització dels establiments hotelers;

2) a la necessitat de limitar el nombre de places turístiques i apostar pel decreixement;

3) a l'impuls de la desclassificació de sòls urbans o urbanitzables no transformats.

El Conseller Boned s'ha mostrat receptiu a les propostes presentades pel GOB i ha mostrat el compromís en introduir-les al treball de revisió legislativa impulsada des de la seva Conselleria.

 

Publicat originalment a la Web del GOB el 30 de setembre de 2015.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Los contenidos de esta web están bajo una licencia Creative Commons.