ESP CAT ENG

Contacto Newsletter

 

Información de Campañas | Noticias Generales | Islas Baleares

21-11-2014

La campaña por la Ley Popular en Defensa del Territorio lanza un Manifiesto de adhesión

El GOB con el apoyo de la ciudadanía y un amplio abanico de movimientos sociales impulsan una propuesta de ley para una nueva cultura del territorio. Desde Alba Sud nos sumamos a esta iniciativa y le damos todo nuestro apoyo.

(nota disponible solo en catalán)

La campanya Unes illes per viure-hi, per impulsar la Iniciativa Legislativa Popular en defensa del Territori arreu de les Illes, llança un manifest per a recollir adhesions de col·lectius i entitats a aquesta campanya que pretén, a través d'una proposta de Llei capgirar el panorama legislatiu actual que afavoreix la corrupció, l'especulació, els grans projectes d'inversió i infraestructures que destrossen el territori, la mercantilització dels espais naturals, l'espoli dels recursos naturals i la privatització dels espais públics.

Així, des del GOB però amb el suport de la ciutadania i d'un ampli ventall de moviments socials, impulsam una proposta de llei de i per a les persones, que posi les bases per a una gestió i ús del territori i dels recursos que prioritzi la conservació, l'interès general i garanteixi així el futur i la dignitat de les persones que vivim i treballam en aquestes illes.

El llançament d'aquest manifest és una més de les accions de la Campanya per a la Iniciativa Legislativa Popular en defensa del Territori que fins el 23 de gener haurà de recollir un mínim de 10.000 signatures per poder ser debatuda al Ple del Parlament. Una campanya que promou la presència de la campanya arreu de les Illes, amb presència a fires, punts permanents de recollida, xerrades i actes per compartir els objectius i arribar a tota la societat per tal d'aconseguir el suport social que legitimi aquesta iniciativa.

 

Manifest
Llei per a la protecció del territori: Unes illes per viure-hi
La topada de front amb la crisi econòmica i financera ha comportat el retorn de velles polítiques agressives amb el territori i les persones. En els darrers anys hem vist com, a través de modificacions legislatives, el govern anava tombant les barreres de protecció del territori, els recursos i els espais naturals, amb l'objectiu de donar barra lliure a la inversió privada per a desenvolupar nous projectes i infraestructures sense entrebancs ni destorbs.
Així s'han desenvolupat lleis i reglaments per alimentar vells favors a sectors poderosos vinculats a la construcció, l'extracció de recursos o la gestió de serveis bàsics – aigua, residus, energia -, promovent amnisties a les irregularitats comeses fins ara amb total impunitat i afavorint processos de privatització. Tot plegat, representa més especulació, més corrupció, bombolles i booms que afavoreixen a uns pocs mentre hipotequen el futur i comprometen la realitat present de les persones que vivim en aquestes illes.
Per tot això, ens cal ara més que mai, potenciar un canvi de model de gestió i ús del territori, de model energètic, de gestió dels recursos hídrics i dels residus. Tot, amb un únic i principal objectiu: l'interès general i la protecció dels recursos i els espais naturals.
Per unes illes per viure-hi!
Volem i tenim dret a incidir en les decisions que afecten el nostre futur. Per això, volem donam suport a aquesta iniciativa legislativa que surt del poble, que es debatrà als carrers, que serà avalada per ciutadania i que, posteriorment, serà elevada al Parlament amb l'objectiu de comprometre els poders polítics a un debat real de política feta per a la ciutadania.
Donam suport a aquesta proposta de Llei perquè:
- Pretén assentar les bases d'un nou model de gestió i ús del territori i dels recursos, garantint la preservació del sòl rústic i les activitats del sector primari que s'hi desenvolupen amb respecte i coherència amb l'entorn,
- Garanteix la qualitat i quantitat dels recursos hídrics,
- Pretén acabar amb els negocis bruts vinculats a la gestió i importació de residus per ser incinerats a Mallorca,
- Volem evitar infraestructures que rompen amb la realitat i l'escala insular,
- Per evitar nous grans projectes especulatius que fomenten la corrupció,
- Per garantir un model energètic que deixi fora la possibilitat de realitzar prospeccions petrolíferes i implantar grans línies d'alta tensió de la mà de grans empreses del sector energètic i aposti per l'autoconsum energètic i les energies renovables distribuïdes i democràtiques,
- Volem acabar amb la privatització d'espais de domini públic i la mercantilització dels espais naturals.
Així expressam al nostre suport a la Llei per a la protecció del Territori i a la campanya engegada des de la ciutadania per a poder ser debatuda al Ple del Parlament.
El podeu descarregar aquí.
Més informació: http://ilpterritori.wordpress.com/

 

 

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Los contenidos de esta web están bajo una licencia Creative Commons.