ESP CAT ENG

Contacto Newsletter

 

Nueva Cultura del Territorio | Territorio y recursos naturales | Islas Baleares

16-08-2014

¡Hasta aquí hemos llegado!

Presentan en Mallorca el recién creado Frente Común en Defensa del Territorio, con una concentración en Magaluf, símbolo de los excesos territoriales y sociales del turismo. Un llamado a la movilización de la sociedad mallorquina.

(articulo disponible solo en catalán)

Amb una concentració a Magaluf, símbol dels excessos territorials i socials del turisme, es presenta avui el Front Comú en Defensa del Territori. Un front conformat per persones a títol individual provinents de més de vint col·lectius d'arreu de Mallorca i obert a sumar més veus contra unes polítiques que impulsen un model que arrasa amb el territori i les persones.

Objectiu: la mobilització

El front comú neix de la necessitat de fer visible el conflicte i les greus conseqüències de l'explotació econòmica del nostre territori implementada pel model desenvolupista que arrencava durant el franquisme i que actualment s'intensifica amb les polítiques impulsades en els darrers anys adreçades a complaure els grans capitals a costa del territori i les persones.

Molts de paratges únics de les illes, litorals i d'interior perillen amb les lleis impulsades pel Govern estatal i autonòmic com són la llei de Costes, la llei Agrària, la llei de Mines, la llei de Ports, la llei Turística i un llarg etcètera. És el resultat d'una política perversa, feta a esquena dels ciutadans i de la qual encara no en podem ni preveure les conseqüències, perquè són polítiques fetes per a acontentar i atraure possibles inversors i especuladors, que amb l'excusa de dinamitzar l'economia prometin llocs de feina que esdevenen majoritàriament precaris, privatitzin serveis i espais públics i agredeixin impunement el territori.

És l'hora de començar a fer veure, per part nostra, que aquest model atempta contra la nostra dignitat i contra els nostre territori, recursos i valors culturals i naturals.

Per això, el Front Comú en Defensa del Territori convidarà a la societat mallorquina a mobilitzar-se contra un model econòmic que escapça el seu futur ja que aboca a la dependència als treballadors i treballadores i que hagin d'acceptar feines amb condicions laborals precàries a l'hora que condemna els recursos del territori, amenaça la sustentació de la nostra economia i comporta a llarg termini la total pèrdua de llibertat.

Per què a Magaluf?

El Front Comú en Defensa del Territori ha escollit per a una primera convocatòria de mobilització Magaluf, perquè precisament és un exemple clar dels efectes negatius, tant territorials, com socials i ambientals, del turisme en la seva màxima expressió.

És el símbol per excel·lència de la “marca balear”: doblers i poder d'una èlit a costa del territori i les persones. La complicitat política amb els grans capitals mallorquins que treuen el suc d'una zona ja explotada al màxim turísticament amb la pretensió de reconvertir-la a un turisme d'èlit que envaeix i fa seu el domini públic i la costa i que perverteix els valors d'una societat a la qual pretenen sotmetre als interessos i capricis dels grans capitals i d'aquells que s'ho poden pagar.

Deim NO a aquest model. Prou de privatització, d'explotació laboral i de ciment!

Durant la concentració, s'han repartit fulletons als turistes amb l'objectiu d'informar-los dels impactes negatius que l'activitat té a l'illa, així com també els insta a demanar la seva complicitat amb un text que acaba amb:

Don't collaborate with the tourism industry!

Stop destruction and damage to Mallorca!

 

Properes accions

El Front Comú enceta així el seu camí. Un camí en el qual pretén la mobilització de la societat per construir un futur digne per a tothom vinculat a una manera d'entendre i fer la política des d'abaix, amb les persones al capdavant i per damunt dels interessos del capital.

El Front convida a col·lectius i persones a sumar-s'hi i per això convoca a la propera assemblea, prevista pel 20 d'agost a les 19h al local del GOB.

Segueix-nos a:

Web: http://frontcomuendefensadelterritori.blogspot.com.es/

Facebook: https://www.facebook.com/frontcomuendefensadelterritori

Twitter: @FrontTerritori

 

Article publicat originalment a la Web del GOB el 16 d’agost de 2014.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Los contenidos de esta web están bajo una licencia Creative Commons.