ESP CAT ENG

Contacto Newsletter

 

Nueva Publicación | Territorio y recursos naturales | Cataluña

24-07-2014

La conservación del patrimonio natural en Cataluña: problemática, análisis y oportunidades

Una nueva publicación recoge los resúmenes de los diagnósticos y propuestas de la Jornada de reflexión y debate sobre la situación del patrimonio natural de Cataluña, celebrada el 29 de marzo de 2014.

(noticia sólo disponible en catalán)

El 29 de març de 2014 es va organitzar, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, una jornada d’anàlisi, reflexió i debat sobre l’estat actual i l’evolució recent del patrimoni natural a Catalunya. Es volia fer manifesta una preocupació compartida per nombroses organitzacions i entitats del món social, acadèmic i professional del país: el desmantellament de les polítiques de conservació del patrimoni natural i el deteriorament de l’estat en què es troba, dues tendències que s’han accelerat en els darrers anys.

Les organitzacions impulsores de la jornada, amb el suport de la Institució Catalana d’Història Natural, van convidar 10 experts a exposar el seu punt de vista sobre la situació actual dels ecosistemes forestals, agraris, marins i aquàtics, del patrimoni geològic, de les espècies amenaçades i exòtiques, i dels espais naturals protegits terrestres i marins. Es va demanar a cada ponent que aportés, per un costat, exemples concrets per il·lustrar la gravetat de la situació i, per l’altre, una selecció de les mesures més urgents que caldria emprendre per revertir les tendències més negatives. Al final, es va llegir la Declaració en favor del patrimoni natural de Catalunya, un document signat col·lectivament amb el que es pretén advertir de la situació i reclamar accions per redreçar-la.

Aquesta publicació recull els resums de les ponències presentades i, annexada, la declaració en qüestió, juntament amb una relació de les més de 200 entitats científiques, professionals, naturalistes i ecologistes que li donen suport en el moment de tancar aquesta publicació (1 de juliol de 2014). Té per propòsit facilitar la divulgació de les reflexions que van sorgir durant la jornada i deixar-ne constància, per contribuir a redreçar la greu situació en què es troba avui el patrimoni natural del nostre país. Un patrimoni que no ens pertany, sinó que tenim la responsabilitat de conservar per deixar-lo en llegat als nostres descendents.

El bloc http://defensapatrimoninatural.wordpress.com/ recull informació actualitzada sobre la jornada, la declaració, els signataris i la repercussió mediàtica del procés.

Podeu descarregar la publicació clicant aquí.

 

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Los contenidos de esta web están bajo una licencia Creative Commons.