ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Article d'Opinió | Turisme Responsable | Illes Balears

25-04-2015

La campanya «Pensa-hi» de la FEHM

Margalida Ramis | GOB

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) entra en campanya electoral defensant que segueixin governant els de sempre, amb els que els hi ha anat tan bé pels seus interessos empresarials


Crèdit Fotografia: Aurelio Vázquez, president de la FEHM. Fotografia d'arxiu.

No, no m'he errat d'osques. Fa uns dies el PP va denunciar a la Junta Electoral la campanya «Pensa-hi» impulsada per l'Assemblea de Docents argumentant que influeix en el vot i que no es pot fer campanya des de les organitzacions no polítiques (vull dir que no siguin partits, no que no facin política, no me malentengueu). Però n'hi ha una d'organització que no respon (almenys aparentment) a sigles polítiques, la dels poderosos i adinerats hotelers, la gran Federació Hotelera de Mallorca, que sí que en fa de campanya i bastant descarada per cert. Una campanya a la que bé haurien pogut titular també «P(i)ensa que».

Fa dos diumenges, la Federació Hotelera de Mallorca va ficar dins tots els diaris un «dossier» al que només li faltava el «vota PP» al final i després del seu «La FEHM mira con esperanza el futuro».

Dins aquest pamflet a tot color la FEHM te deia: P(i)ensa que «el turismo ha sido el eje de la recuperación económica del archipiélago en el 2014»... de la recuperació econòmica del sector empresarial hoteler vol dir (El Grupo Barceló ganó 46,4 millones en 2014, un 85,6% más); P(i)ensa que «el turismo es el pilar de la economia y de la sociedad  balear»,... una societat que ha perdut drets socials, que viu una intensa precarització laboral precisament en el sector hoteler i on la pobresa ha augmentat de manera espectacular en més d'un 80% des de l'any 2008;  P(i)ensa que «ha habido un aumento de la confianza empresarial del 6,75% este último año»;  P(i)ensa que «ha aumentado el número de turistas»; P(i)ensa que «la consideración de las personas como el principal activo maximiza el bienestar que aporta en términos de volumen y calidad de empleo»,... recordau però altre vegada l'estudi de Ernest Cañada sobre la situació d'explotació que pateixen les cambreres de pis (Parlem sobre les condicions laborals de les cambreres de pis), o les condicions laborals de les persones que treballen al Park Hyatt de Canyamel a través de jornades esgotadores, a través de subcontractes de subcontractes de subcontractes que perden pel camí qualsevol dret i garantia dels treballadors que cobren 5€/hora i que varen propiciar que un empresari/treballador explotat es pengés d'una grua paralitzant les obres just fa una setmana ,fet que posa de manifest les condicions amagades amb què es treballa pel sector.

I per això la FEHM «mira con esperanza» les properes eleccions de maig i és que els han donat les màximes competències polítiques no sols en turisme, sinó també en economia, urbanisme, ocupació  i medi ambient. Per això aposten fort per la continuïtat del PP i ho fan sense complexes, com diria en Delgado, ex-conseller per excel·lència del sector que els va servir els privilegis en safata de plata.

Ja ho saps doncs, P(i)ensa que i vota PP. Ho diu la FEHM.

 

Article publicat originalment al Diari de Balears el 25 d’abril de 2015.

PODEM CONTINUAR?

El bloc de la Margalida Ramis

Sobre ecologisme, territori i resistències socials

Activista ecologista, llicenciada en Física per la UIB i membre i portaveu del GOB, una de les entitats ecologistes i organitzacions més actives a les Illes Balears. Hi treballa com a coordinadora de campanyes per a la protecció del territori i els recursos naturals. En aquest bloc, escrit des de Mallorca, parla sobre sostenibilitat, territori, incidència política i moviments socials.

Anar al bloc »

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.