Contacto Boletín

Artículo de Opinión | Territorio y recursos naturales | Islas Baleares

03-03-2015

El menyspreu com a estratègia política

Margalida Ramis | GOB

La portaveu del GOB a Mallorca denuncia la baixesa política i personal del partit popular davant la presentació de l’ILP en defensa del territori al Parlament balear.

Aquesta setmana he assistit al Parlament, com a ciutadana i com a membre de la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular en defensa del territori. Hi vàrem assistir el dimarts, jo i altres companys de lluita al carrer pel territori i per la dignitat de les persones que hi vivim.

Si ja era clar i evident quin seria el resultat del procés del debat de presa en consideració de la nostra proposta de Llei – sabíem que el partit popular no estaria disposat ni tan sols a debatre oberta i públicament el contingut d'una llei que compromet els interessos dels sectors poderosos pels qui treballa – el que no ens esperàvem, potser, era l'actitud en què les diputades i els diputats del partit popular rebrien el debat d'aquesta proposta. He esmentat que els que hi érem, en representació de tots els que han treballat per aconseguir les més de 10.000 signatures necessàries per avalar i poder presentar la proposta de llei popular al Parlament, hi érem perquè lluitam per la preservació del territori i per la dignitat de les persones. I aquest segon aspecte, és el que, amb la més que intencionada actitud de les diputades i diputats del partit popular, ens volien llevar als que assistirem al debat.

M'explic, el partit popular té clar que no farà una passa per a posar per damunt dels interessos econòmics particulars, l'interès general de la preservació dels recursos naturals, el paisatge i el territori i els recursos naturals. Però també té clar, com a estratègia política, que menysprearà aquells que, des del carrer, i amb tota la legitimitat que ens dóna lluitar per l'interès general i el bé comú, ho intentam, ho reivindicam i ho exigim.

L'estratègia del partit popular, i concretament dels seus màxims responsables polítics, encapçalats pel president José Ramón Bauzà, és el menyspreu a la ciutadania per la qual se suposa que exerceixen la política. Intenten manllevar-nos la dignitat com a poble i com a societat madura, que sap quines són les seves eines de lluita i que no es deixa trepitjar per la insultant arrogància d'un grup polític que, aquesta legislatura, ha deixat el territori i els recursos naturals d'aquesta illa en una situació de fragilitat màxima, per tal de, qui sap, si seguir cobrant el 3% dels projectes que possibiliti.

Ens han tombat la iniciativa legislativa popular en defensa del territori demostrant una arrogància que consideram més aviat una mostra de covardia que de seguretat, perquè els cal la dignitat necessària, i que ens volen prendre a nosaltres, per enfrontar-se a les evidències dels vertaders interessos que mouen les seves polítiques.

Només aconseguiran però fer-nos créixer a partir de la indignació i que ens convertim en el mirall on veuran reflectides les seves baixeses polítiques i personals. Perquè els ciutadans no mereixen ni aquest tracte, ni aquesta arrogància, ni aquesta manera de malentendre la política.

Per unes illes per viure-hi, continuarem lluitant.

 

Publicat originalment al Diari de Balears el 2 de març de 2015.

¿PODEMOS CONTINUAR?

El blog de Margalida Ramis

Sobre ecologismo, territorio y resistencias sociales

Activista ecologista, licenciada en Física por la UIB y miembro y portavoz del GOB, una de las entidades ecologistas y organizaciones más activas en las Islas Baleares. Trabaja como coordinadora de campañas para la protección del territorio y los recursos naturales. En este blog, escrito desde Mallorca, habla sobre sostenibilidad, territorio, incidencia política y movimientos sociales.

Ir a blog »