ESP CAT ENG

Contacte Newsletter

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Informació de Campanyes | Territori i recursos naturals

03-04-2013

Riudaura Junts contra el fracking: una batalla guanyada

Llorenç Planagumà | Alba Sud/CST

Nou vídeo: La mobilització exitosa contra el fracking del poble de Riudaura, a la comarca de La Garrotxa, Catalunya, recollida en un audiovisual de curta duració produït per 15Mbcn.tv.


Crèdit Fotografia: Plataforma Riudaura Junts Contra el Fracking

L'abril de 2012 el petit poble gironès de Riudaura va rebre una visita inesperada. Uns tècnics de la multinacional petroliera Teredo Oils van venir al poble amb la intenció d'iniciar prospeccions en busca d'hidrocarburs, seguint el mètode d'explotació conegut com a 'fracking', un mètode altament perillós per a la salut humana i el medi ambient. Ni els habitants de Riudaura, ni la seva alcaldessa, van ser informats per la Generalitat de què havia concedit permís a l'empresa per iniciar les obres de prospecció. Els veïns van decidir aleshores constituir-se en plataforma contra el fracking i buscar ajuda de tècnics experts. El març de 2013 van aconseguir que el govern retirés el permís concedit. De moment, la primera batalla està guanyada, però el fracking segueix sent una amenaça ben real a Catalunya i a Espanya.

L’audiovisual, de poc més de 4 minuts de duració, i produït per 15Mbcn.tv, inclou entrevistes Eulàlia Massana, alcaldessa de Riudaura; Blanca Gómez, presidenta de Riudaura Junts Contra el Fracking; i Llorenç Planagumà, geòleg, coordinador del Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST) i col.laborador d’Alba Sud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEMOCRÀCIA I RECURSOS NATURALS

El bloc de Llorenç Planagumà

Sobre un sistema basat en el creixement i la competitivitat com a model i que ens aboca a un camí de desigualtat i eixamplament de la pobresa a tot el món, per profit i l'acaparament de les classes dominants.

Llicenciat en ciències geològiques per la UAB, màster en gestió del medi ambient i en gestió d’ONG, membre d’Alba Sud, del Centre per la Sostenibilitat Territorial, activista per una Nova Cultura del Territori i implicat en les plataformes antifracking i Geòlegs per la Sostenibilitat. Impulsor de la transparència i la democràcia en tots els àmbits (organitzacions, empreses, administracions,...).<br /><br />En aquest espai pretenc aportar dades i informació relacionada amb recursos naturals, sostenibilitat i igualtat. Les dinàmiques actuals ens duen a l’acaparament dels recursos per una elit que pretén controlar el decreixement a escala global en haver arribat als límits geològics i ecològics d’extracció de determinats recursos. Davant aquest context ens cal enfortir les democràcies per tal que siguin autèntiques garants de la sobirania popular i empoderar-nos d’aquest decreixement que arriba si o si. Davant la crisi civilitzatòria la democràcia pren més sentit que mai i l’hem d’alliberar de qui l’ha segrestat.<br />

Anar al bloc »

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.