RSS Español Catala English

www.albasud.org Contacto

Subscriu-te al nostre butlletí

Actualitat Alba Sud | Turisme Responsable | Espanya

04-11-2015

Nou llibre: "Las que limpian los hoteles. Historias ocultas de precariedad laboral"

Icaria Editorial publica un llibre de l'Ernest Cañada sobre la precarització del treball de les cambreres de pis. La publicació és una iniciativa d'Alba Sud i la Rel-UITA amb la col.laboració de CCOO i UGT.

Les cambreres de pis, dedicades bàsicament a la neteja d'habitacions, són un dels col·lectius més importants de les plantilles dels hotels. No obstant això són pràcticament invisibles per a la majoria dels hostes. Durant la crisi econòmica el seu treball s'ha precaritzat profundament. Les condicions de contractació s'han deteriorat, i ha augmentat el treball a temps parcial, eventual i les subcontractacions. La càrrega de treball, els ritmes i les pressions han arribat a extrems que estan posant en risc la seva salut física i psíquica.

Aquest llibre de l'Ernest Cañada és una iniciativa d'Alba Sud i la Rel-UITA, amb la col·laboració de CCOO i UGT, en el marc de la campanya internacional per la dignificació de les condicions laborals de la cambreres de pis promoguda per la UITA. A més d'un text en què es contextualitza què està passant amb el treball en els hotels inclou també una selecció d'entrevistes a cambreres de pis de diferents llocs d'Espanya. En elles les treballadores expliquen i denuncien què passa als seus llocs de treball i com estan vivint la transformació accelerada que s'està produint a la gran majoria d'hotels.

La publicació forma part d'un esforç col·lectiu per dignificar i millorar les condicions laborals de les cambreres de pis. Enfortir l'empoderament de les treballadores i treballadors del sector turístic és fonamental si aspirem a un altre turisme possible. Aquest és el sentit de la disputa i l'aposta per un altre turisme.

Adquireix el teu exemplar

El llibre estarà disponible des de mitjans de novembre a llibreries. I també pot comprar-se per mitjà de la pàgina web de l'Editorial Icaria fent clic aquí.

Primeres presentacions

El llibre serà presentat el dijous 5 de novembre a Barcelona (Centre Cívic Pati Llimona) en un acte organitzat per CCOO i UGT amb el suport d'Alba Sud i la Rel-UITA:

Podeu veure la galeria de fotografies publicada per la Rel-UITA: fent clic aquí i també aquí.

I el divendres 6 de novembre a Madrid (Ateneu de Madrid) en una jornada organitzada per CCOO, UGT i diverses associacions professionals amb el suport d'Alba Sud i la Rel-UITA.

Podeu veure la galeria de fotografies publicat per la Rel-UITA fent clic aquí

Y el dimecres 11 de novembre de nou a Barcelona (a La Hidra Cooperativa) en un acte organizat per Icaria Editorial, La Hidra Cooperativa i Alba Sud.

 

 

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.