Español Catala English

www.albasud.org Contacto

Subscriu-te al nostre butlletí

Informació de Campanyes | Turisme Responsable | Illes Balears

07-12-2014

El diari Ara Balears es fa ressò de les males condicions laborals de les cambreres de pis

La portada i les primeres planes dedicades a la creixent precarització i els abusos laborals a Mallorca. Destaquen el treball d’Alba Sud per fer visibles les condicions laborals al sector hoteler.


Crèdit Fotografia: Portada Ara Balears, 06/12/2014

El diari Ara Balears obria la seva edició de dissabte 6 de desembre amb aquesta portada: “Abusos laborals amb nom i llinatge”. I a continuació destacava els dos temes centrals del dossier que omplia les seves primeres pàgines: “La crisi dispara els casos de jornales que dupliquen el contracte” i “Les cambreres de pisos es mediquen per aguantar l'esforç”.

La part d’aquest contundent dossier sobre la precarietat creixent a les Illes Balears dedicat a les cambreres de pis inclou l’article de Jaume Perelló, “El low cost té un preu: la salut de les netejadores”. En ell destaca la feina feta per Alba Sud i Ernest Cañada per fer visible les condicions laborals i problemàtica d’aquest col.lectiu laboral. Pren com a base d’informació l’exposició que va fer l’investigador el passat dijous dia 4 a l’Edifici de Sa Riera a Palma, en un acte organitzat pel Grup d’Investigació en Sostenibilitat i Territori (GIST) de la Universitat de les Illes Balears i Alba Sud. També recull algunes reaccions a la presentació, com la de l’antropòleg Alexandre Miquel o el dirigent sindical de Comissions Obreres Ginés Díez.

En la segona pàgina dedicada al tema, el diari selecciona quatre de les entrevistes realitzades per Ernest Cañada en el marc de la campanya impulsada per la UITA amb el suport d’Alba Sud a diferents cambreres de pis de Mallorca. En concret selecciona les entrevistes de Pepi Lora i María González, delegades sindicals d’UGT, i d’Isabel Moreno i Dolores Ayas, delegades sindical de CCOO.

Aquesta excel.lent cobertura del diari Ara Balears contribueix decididament a donar a conèixer la campanya per millorar les condicions laborals de les cambreres de pis, un col.lectiu essencial per al funcionament del sector hoteler a les illes Balears.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.