RSS Español Catala English

www.albasud.org Contacto

Subscriu-te al nostre butlletí

Recursos Externs | Turisme Responsable | El Salvador

28-08-2009

Fundación PRISMA publica la memòria del Fòrum sobre Turisme Rural Comunitari a El Salvador

El document recull les aportacions del Fòrum sobre Turisme Rural Comunitari celebrat el 18 de maig de 2009 a El Salvador, amb la intenció de reflexionar sobre les potencialitats del TRC al Salvador i incidir en la política turística del nou govern salvadorenc.

Fundación PRISMA ha publicat la memòria del Forum que va tenir lloc el passat 18 de maig de 2009 a San Salvador, en el qual es van analitzar els límits i les potencialitats del Turisme Rural Comunitari a El Salvador. L’acte va ser organitzat per la Fundación PRISMA i va comptar amb la col•laboració de l’organització costa-riquenya ACEPESA i Alba Sud, i l’assistència de més de dues-centes persones de diversos sectors (cooperatives camperoles, empresaris turístics, membres d’organitzacions polítiques, etc.)

El document que ara es publica, recull les intervencions i diàlegs desenvolupats al llarg de la trobada, amb la intenció d’aportar elements que impulsen el turisme rural comunitari al Salvador i incidir en l’estratègia política del nou govern del FMLN. D’aquesta manera, s’inclou la contribució de Hernan Rosa, en aquell moment membre de l’equip directiu de Fundación PRISMA i recentment nomenat Ministre de Medi Ambient, qui al seu discurs revisa la política turística del Salvador, comparant-la amb el model espanyol i costa-riquenya.

També s’inclou la intervenció d’Ernest Cañada, coordinador d’Alba Sud, definint el turisme rural comunitari, així com les principals aportacions i reptes identificats a diferents experiències comunitàries de Centreamèrica.

La participació de Yorlenny Fontana, coordinadora de l’Àrea de Turisme Sostenible d’ACEPESA, també queda reflectida en aquest document. Yorlenny va explicar el cas de Costa Rica com a exemple de polítiques de recolçament al turisme rural comunitari, a través de la recent llei aprovada per l’Assemblea Nacional.

Per altra banda, les reflexions d’Ileana Gómez, membre de l’equip de direcció de Fundación PRISMA, analitzen les possibilitats de desenvolupament del turisme rural comunitari al Salvador, així com propostes per avançar en una nova política de turisme que recolzi les iniciatives comunitàries.

Per últim, la memòria inclou les aportacions de les persones participants al Fòrum, en el marc del diàleg que es va generar i que principalment giraren al voltant de les potencialitats i la viabilitat del turisme comunitari al Salvador, especial per l’actual situació i el canvi de govern.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.