RSS Español Catala English

www.albasud.org Contacto

Subscriu-te al nostre butlletí

Notícies Generals | Turisme Responsable | Bolívia

19-06-2009

Creen tour-operadora comunitÓria a BolÝvia

La Red Boliviana de Turismo Solidario Comunitario - TUSOCO ha posat en marxa la tour operadora Tusoco Viajes SRL, el capital del qual és aportat en la seva totalitat per les iniciatives comunitàries integrades a TUSOCO.

Bolivia. Fotografia de Facundo López.


Durant l'Assemblea General del passat mes d'abril, i després de tres anys d'intercanvis i anàlisi sobre com millorar els seus mecanismes de comercialització, la de la Red Boliviana de Turismo Solidario Comunitario - TUSOCO, va aprovar la creació de l'empresa tour-operadora Tusoco Viajes SRL. D'aquesta manera, la Red disposa d'una nova forma d'oferir les seves propostes de viatges tant als turistes com a les agències de viatge. I segons expliquen al seu últim butlletí, "el capital de la societat de responsabilitat limitada (SRL) Tusoco Viajes pertany al 100% a les comunitats membres de la Red Tusoco. No hi ha cap suport de la cooperació internacional per a l'arrencada d'aquesta empresa: nosaltres l'hem creat amb recursos propis, i esperem sostenir-la amb l'operació i venda de circuits."

La Red Tusoco reuneix organitzacions comunitàries que treballen en turisme com "una forma alternativa d'incrementar i diversificar" els recursos econòmics de les comunitats i valorar la identitat dels pobles originaris. Un tipus de turisme que posa en el centre la realitat de la gent de les comunitats i de la naturalesa. Té com a finalitat "mostrar una Bolívia diferent a la que es presenta en les agències de viatges tradicionals, d'oferir circuits que vagin a l'encontre de la gent i de la naturalesa, viatges que respectin tant als visitats com als visitants." En aquest sentit deixen clar que la seva visió del turisme implica la voluntat de manegar per ells mateixos els recursos turístics de les seves comunitats i per l’autogestió d’aquest tipus d'activitat.

Tusoco va començar a funcionar l'any 2004 i en el 2006 es conforma oficialment. En l'actualitat formen part de Red 19 iniciatives comunitàries.

La posada en marxa d'una empresa tour-operadora controlada totalment per les pròpies organitzacions, i sense suport econòmic de la cooperació internacional, és una notícia especialment destacada, en la mesura que un dels principals obstacles amb què es troba el Turisme Comunitari a Amèrica Llatina té molt a vuere amb la seva capacitat de comercialització.

 

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.