Contacto Boletín

Nueva Publicación | Turismo Responsable

01-03-2021

#TourismPostCOVID19 Turistificació confinada

Publiquem un nou llibre d'Alba Sud Editorial dins la col·lecció Turismes (núm. 7) dedicat a les transformacions que s'estan produint en el turisme a causa de la pandèmia de la COVID-19. Editat per Ernest Cañada i Ivan Murray compta també amb la contribució d'un ampli col.lectiu d'investigadors i investigadores. La presentació serà el dia 4 de març de forma virtual. 

Aquest llibre, que publiquem quan farà un any des que el 9 de març de 2020 la COVID-19 fos declarada pandèmia per l'OMS, reprodueix l'esforç de l'equip d'Alba Sud, ampliat i reforçat amb investigadors i investigadores de renom que van voler sumar-se a aquesta iniciativa. L'hem organitzat en quatre parts. A la primera analitzem què ha significat aquest any de pandèmia per al turisme, amb la relativa distància que ens permet poder escriure ja des del moment present i posar en perspectiva els fets que han anat transcorrent durant l'any. En les següents tres parts recollim textos que hem anat publicant a la web d'Alba Sud en els darrers mesos organitzats temàticament en un intent de comprensió de com vam arribar a la situació present, la descripció de què anava passant amb el turisme durant el transcurs de la pandèmia i, finalment, propostes sobre què fer d'avant aquesta situació. 

Podeu descarregar el llibre fent clic aquí

Editat per Ernest Cañada i Ivan Murray, a més dels seus propis articles inclou textos dels següents investigadors i investigadores: Núria Abellan, Alberto Acosta, Jaume Adrover, Antonio Aledo, Pablo Aznar, Raoul Valerio Bianchi, Asunción Blanco, Macià Blázquez, Ernest Cañada, Rafael Borràs, Emilio Climent-Gil, Agustín Cocola-Gant, Angélica Duarte, Verónica Dziencielsky, Consepción Escalona, Rodrigo Fernández Miranda, Robert Fletcher, Daniel Hiernaux-Nicolas, Carla Izcara, Iker Jimeno, José Mansilla, José Javier Mañas, Gema Martínez-Gayo, Joan Moranta, Ivan Murray, Cristina Oehmichen, Guadalupe Ortiz, Bianca Paes G. dos Santos, Margalida Ramis, Marta Salvador, Érica Schenkel, Arturo Silva Lucas, Angela Teberga, Cati Torres, Joaquín Valdivielso i Ismael Yrigoy. 

Properament comptarem amb edicions en català i anglès. 

Atenció a la seva presentació

Us podeu connectar a través de la plataforma Zoom en aquest enllaç

 

La publicació d'aquest llibre és una iniciativa d'Alba Sud que ha comptat amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació a al Desenvolupament (ACCD) en el marc de el projecte «Plataforma de recerca en turisme, drets humans i equitat de gènere» (convocatòria 2019 i de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) en el marc de la XVI Convocatòria d'Ajudes per a Accions Globals d'Educació per a la Ciutadania Global 2019.