Contacto Boletín

Información de Campañas | Turismo Responsable | España

28-04-2018

Compareixences sore la situació laboral de les cambreres de pis al Senat

El passat 19 d'abril la Comissió d'Ocupació i Seguretat Social del Senat a Espanya va realitzar una sessió monogràfica sobre la situació laboral de les cambreres de pis amb la compareixença de diverses d'elles i persones expertes.


Crédito Fotografía: Gerardo Iglesias | Rel-UITA.

El passat 19 d'abril de 2018 la Comissió d'Ocupació i Seguretat Social del Senat a Espanya va realitzar una sessió monogràfica sobre la situació laboral de les cambreres de pis amb la compareixença de diverses d'elles i persones expertes. Aquestes compareixences van ser realitzades a iniciativa de les senadores Olivia Delgado, del PSOE, i María José López Santana, de Nueva Canaria. Es pot accedir al diari de sessions amb la transcripció de les intervencions i el següent debat aquí.

Durant la sessió es va desplaçar un gran nombre de cambreres de pis de diferents llocs d'Espanya vinculades a Kellys Confederadas, Las Kellys, CAPISE, els sindicats CCOO i UGT. Van estar acompanyades també per membres dels mateixos sindicats esmentats, l'associació professional ASEGO, la Unió Progressista d'Inspectors de Treball (UPIT), la Regional Llatinoamericana de la UITA i Alba Sud, entre d'altres.

En orden d'intervenció, reproduïm els vídeos de les compareixences: 

Ernest Cañada, investigador especialittzat en turisme responsable i treball decent i coordinador d'Alba Sud. 

Gladys Nieves Medina, cambrera de pis i delegada sindical de Comissions Obreres (CCOO).



Carmen Casín, cambrera de pis, Federació de Serveis d'UGT.



Fermín Yébenes, portaveu de la Unión Progresista de Inspectores de Trabajo (UPIT).



Mercedes Díaz, presidenta de l'Asociación Autonómica de Gobernantas de Canarias.

 



Myriam Barros, presidenta de l'associació Las Kellys, i Eulalia Corralero presidenta de l'associació Kellys Confederadas.