Contacto Boletín

Actualidad Alba Sud | Turismo Responsable | Cataluña

25-02-2018

Feminització del treball turístic i precarietat laboral

Jornada de debat organitzada per Alba Sud i Ostelea a Barcelona el 23 de febrer de 2018 en el marc del projecte «Treball decent, turisme responsable i empoderament de les dones». Incloem vídeos de les intervencions de les ponents.

El passat 23 de febrer de 2018 es va celebrar a Barcelona una jornada de debat sota el títol «Feminització del treball turístic i precarietat laboral» organitzada per Alba Sud i l'Escola Universitària Ostelea. Aquesta activitat és part del projecte «Treball decent, turisme responsable i empoderament de les dones» executat per Alba Sud amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Claudio Milano, professor d'Ostelea va presentar i moderar la jornada, que va incloure les intervencions de Pilar Romero, guia a bord del Bus Turístic a Barcelona i sindicalista de CCOO; Ariadna Pujol, guia turística habilitada que anteriorment va treballar sota la modalitat de free-tours; Eulalia Corralero, cambrera de pis i presidenta de Kellys Confederadas; i Daniela Moreno, doctora en feminismes per la Universitat Complutense de Madrid, codirectora d'Equality in Tourism i col·laboradora d'Alba Sud. Va concloure la sessió Ernest Cañada, coordinador d'Alba Sud.

Durant la jornada va ser presentat l'estudi «Dimensions de gènere del treball turístic», elaborat per Daniela Moreno i Ernest Cañada i publicat per Alba Sud.

Es poden veure aquí els vídeos de les intervencions de les ponents: