RSS Español Catala English

www.albasud.org Contacto

Subscriu-te al nostre butlletí

Congrés Acadèmic | Turisme Responsable | Espanya

10-10-2016

Crisi, reforma laboral i externacionalitació al sector hoteler

Comunicació d'Ernest Cañada, coordinador d'Alba Sud, en el XV Col·loqui del Grup de Geografia de l'Associació de Geògrafs Espanyols (AGE), realitzat a Palma de Mallorca del 6 al 8 d'octubre del 2016.


Crèdit Fotografia: Moment de la presentació d'Ernest Cañada.

Entre el 6 i el 8 d'octubre del 2016 es va celebrar a Palma de Mallorca el XV Col·loqui del Grup de Geografia del Turisme, Oci i Recreació de l'Asociación de Geógráfos Españoles (AGE), dedicada l'anàlisi del turisme i la crisi, l'economia col.laborativa i l'ecoturisme. En aquest marc, Ernest Cañada, coordinador d'Alba Sud, va presentar la comunicació Crisi, reforma laboral i externalització en el sector hoteler, dedicada a l'anàlisi de les raons que tant des del sector empresarial com d'altra banda des de les organitzacions sindicials i professionals expliquen l'aposta a gran escala per la externalització als hotels d'Espanya.

La externalització als hotels espanyols, especialment en els departaments de pisos, ha adquirit un important protagonisme com a mecanisme de gestió laboral en els últims anys, associat a l'atur massiu existent des de la crisi econòmica de 2008 ia les facilitats atorgades per la reforma laboral de 2012. en la comunicació es descriuen: a) l'evolució del marc legal que ha permès la seva generalització, b) les raons adduïdes per l'empresariat hoteler en l'aposta per aquest model i, finalment, c) l'anàlisi realitzada des del món del treball , que entenen que les seves conseqüències tenen un caràcter traumàtic i augmenten la precarietat laboral.

TURISMES EN DISPUTA

El bloc d'Ernest Cañada

Sobre perspectives crítiques en el turisme i alternatives comunitàries

Investigador i comunicador social. Treball actualment com a coordinador d'Alba Sud. Sóc docent a la Universitat de Barcelona i membre expert del Consell Turisme i Ciutat de Barcelona. Actualment resideixo a Barcelona, després de viure a Amèrica Central entre els anys 2004 i 2014. En aquest blog parlem de turisme en plural, del seu impacte en el treball i també en el món rural, dels processos de despossessió que comporta, de les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores. Però també dels esforços comunitaris i d'amplis sectors socials per controlar territoris, recursos i formes d'organitzar aquesta activitat per, en definitiva, construir alternatives democratitzadores.

Anar al bloc »

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.